Hjemmelaget knekkebrød. (ingridsperre)
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Hjemmelaget knekkebrød.

Hei!

I går sluttet jeg tidlig på skolen slik at jeg rakk å lage knekkebrød før jeg begynte på jobb. Følger en oppskrift som min mamma fikk av en venninne. Den er super god og sunn da den så og si bare inneholder frø og fiber. Personlig er jeg ikke så glad i vanlige brødskiver så derfor passer disse knekkebrødene bra for meg. På den måten får jeg fortsatt i meg de viktige fibrene og magen får noe å jobbe med. Batteriet på kameraet gikk selvfølgelig tomt for strøm mens knekkebrødene var i ovnen, men dere kommer garantert til å se mer av de fremover. Er helt in love! 

Oppskrift: 

3 dl sandmalt rug, grov
3,5 dl havregryn
1 dl kruskakli 
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
2 dl solsikkefrø
1 ts salt
7 dl vann
1-2 ss flytende honning

(alt dette får man i en vanlig matbutikk)

 

 

 

Rør alt sammen til en slags grøt og la den stå i ca 10 min. Smør så "grøten" utover i to stekeplater med bakepapir under. Når du fordeler røra er det viktig at det ikke blir så tjukt lag, da dette ikke er like godt og behagelig å spise, men pass samtidig på at hele plata er dekket. 

Sett ovnen på varmluft og 120 grader. Først stekes knekkebrødene i ca 10 min før man tar de ut og lager ruter. Da pleier jeg å bruke en pizzarulle. Sett de så inn igjen å la de stå i ca 50 min til før du tar de ut igjen. Nå skal de knekkes fra hverandre og legges på rist, også inn i ovnen igjen. Pass på så du ikke slipper ut all varmen av ovnen mens du gjør dette. Så skal de settes inn igjen i mellom 1 og 1,5 t, frem til de er sprø. Slipp fuktigheten ut av ovnen med gjevne mellomrom ( ca 20-30 min ). 

Etter det er man egentlig ferdige og da bør de avkjøles litt på en rist før man spiser de. Jeg syns de er best med kokt skinke eller brunost på, men man kan jo selvfølgelig ha på hva man vil. 

I dag er jeg tilbake på trening etter en hviledag. Jobber meg gjennom en squat og crunch challenge og i dag skal jeg ta 100 squats og 60 sit ups. Syns dette er en utrolig grei måte å komme i gang med treningen på da det er motiverende og morsomt. Startet for ca en uke siden og da var motivasjonen på bunnen. I går kveld da jeg kom hjem fra jobb var jeg helt i hundre og vurderte en joggetur før jeg la meg, men med tanke klokka og skolen i dag måtte jeg bare vente. I dag derimot jeg er klar med full av krutt og gleder meg som et lite barn på julaften. Dette kan også ha noe å gjøre med at jeg kjøpte nye joggesko her for noen dager siden. Et par Nike Free Run 5.0 og et par Asics løpesko. Nytt treningsutstyr gir en skikkelig dytt oppover, så lønner seg å investere litt småting man kan glede seg til å bruke. Man får så mye igjen for det! 

Sitter nå i rettslære og har snart lunsj, og den skal brukes på å ta igjen litt på en serie jeg glemmer å se på tv. Så er det historie og gym før dagen er slutt. 

Snakkes! 

 


  • Kommenter her
    Design og koding: Ina Anjuta